Experimenty a objevování

22. ledna 2012 v 10:36 |  Jen tak si pís(k)nout
Sobotní ráno se opravdu vyspinkalo do růžova - chci říct do bíla. Když vidím takovou nádheru za oknem, hned se mi lépe vstává, třeba i po sedmé.




Dopolední kafčo (hned po ránu mi moc nejede) z kafíčkomatu: je fajn, když má člověk doma více hrnků - každý den to pak může střídat. Tentokrát vyhrál ten kočičí. I když při mém experimentování zjišťuju, že mi kafi chutná spíše z mých porcelánových barevných než z keramických. Ty jsou lepší na čaj. A samozřejmě nezbytný cukr ze sluníčkové cukřenky. Po objevu třtinového už asi sáhnu po bílém jen stěží... ♥



Objevování již objeveného. Pustila jsem se do výroby mýdlového slizu. Přečetla jsem už spoustu článků a názorů pro a proti, že jsem si řekla, tak tohle musím zkusit taky. Páteční návštěva v drogerce - odcházím s mýdlem Palma kokos a krystalickou sodou a převelikým očekáváním, co z toho všeho vyleze. Mýdlo voní nádherně, po kokosu naštěstí vůbec. Strouhám, přisypávám, míchám... A světe div se - vznikl sliz. =)

První pračku (raději s předpírkou) otvírám s knedlíkem v krku. Paráda! Oblečení nádherně voní. Jemně a vůbec ne po octu, který jsem přidala místo aviváže. Druhou už zkouším bez předpírky. Dvě a půl hodiny zapnutá pračka - to bych prala celý víkend. I druhá pračka je OK. Takže: Asi budu prát ve slizu. =)




K obědu další recept alá rychlost a jednoduchost nade vše. Jarní cibulka, paprika, kysané zelí, domácí klobáska, koření na tousty, oregano a brambory vařené s bobkovým listem, solí a kmínem. Už jste zkoušeli někdy vařit takhle brambory? Mne na to přivedla kolegyně v práci a od té doby jím brambory raději než hranolky. Prostě další mňamka! ♥



***

A po obědě vzhůru na oslavu. Dejte mi do ruky foťák a máte ode mě klid. =)

sníh v pevném stavu s čokoládou


kytara za mříží


jeden z mála dárků a dárečků - plavky do uší =)
 


Komentáře

1 Alis Alis | Web | 22. ledna 2012 v 11:05 | Reagovat

Ahoj Mio, musím se přiznat, že o mýdlovém slizu jsme nikdy neslyšela ;-) Oběd vypadá moc dobře :-) Bramaory vařím klasika kmín, sůl..příště přidám i bobkový list :-)  :-)Hezký zbytek neděle :-)

2 Šavrda Šavrda | Web | 22. ledna 2012 v 11:23 | Reagovat

Ráno ti začalo skvěle. ;-) Hrníček máš nádherný a cukřenku také. :-) Pohled z tak krásně nazdobeného okna musí opravdu velice těšit. :-)
Nooooo, oběd vypadá velelákavě. ;-)  :-) A oslava se vydařila? Dáreček - náušnice, je krásný. Pochopila jsem dobře, že jsi slavila ty? Tak v tom případě všechno NEJLEPŠÍ!!! ;-) Ale jestli to nebyla tvá oslava, tak stejně určitě potěšila. :-D  ;-) Opět - nádherné fotky jsi udělala. :-)

3 Mia =) Mia =) | Web | 22. ledna 2012 v 11:41 | Reagovat

Nene, já neslavila. Ale neteřinka. :)

4 helena-b helena-b | Web | 22. ledna 2012 v 19:34 | Reagovat

Ahoj Mio, líbí se mi tvoje první fotka. Prostudovala jsem výrobu mýdlového slizu, nevypadá to špatně.
Špatně nevypadá ani tvoje jídlo. Přeji ti pěkný nový týden. :-)

5 Petra Petra | Web | 22. ledna 2012 v 19:44 | Reagovat

Mio, sliz se chystám připravit na praní už dávno a vždy na to spokojeně zapomenu, koupím další balení pracího prášku a je zas na čas "vymalováno":-D. V sedm by se mi vstávalo jedna báseň, já měla dnes budíčka ve čtyři, kdy se Fífa rozhodnul, že spát prostě už jako fakt ne a při pokusu o odložení do postýlky (posléze i za mnou do postele:-D) spustil jekot na celý barák, takže jsem vstávala...nic moc v neděli:-D. Takže kávu jsem pila už někdy po páté ráno (po nakojení:-D). Oběd vypadá dobře, tyhle rychlovky jsou kolikrát naprosto nejlepší:-)

6 Mia =) Mia =) | Web | 22. ledna 2012 v 19:52 | Reagovat

[5]: Jejda, Petruš, tak to Tě lituji, takhle brzo vstávat. Mně to stačí přes týdne, o víkendu dřív jak v sedm vylezu málokdy. :)

[4]: Heli, mě se líbí vůně toho mojeho mýdla. Není to sice tak silné jako aviváž, ale zase je to o to víc přirozenější. Možná vyzkouším ještě marseillské, to má být podle všeho voňavější.

7 Lucie Lucie | Web | 23. ledna 2012 v 19:35 | Reagovat

O mýdlovém slizu jsem ještě nikdy neslyšela, jsem ráda, že jsem se tu o tom u Tebe více dozvěděla :-)
Líbí se mi Tvé vystřihovánky domečků na okně, krásně skrz to prosvítá sluneční svit :-)
Brambory připravované s bobkovým listem neznám, my je děláme právě jen se solí a s kmínem :-)

8 chodskypesarina chodskypesarina | E-mail | Web | 3. února 2012 v 9:46 | Reagovat

Ahoj, náhodou jsem objevila tuto stránku, popisuješ, jak se ti mýdlový sliz osvědčil.Taky ho chci zkusit, ale s nějakým "lepším " mýdlem, jenže jak vidím, je problém ho sehnat.Normálně je všude jelen, ale ten mi není nějak sympatický, ještě občas uvidím Lanzu, nebo kokosové.Chtěla bych zkusit nějaké s vůní, ale ale bude problém ho sehnat, ani v Kauflandu ani v Tesku jsem neviděla nic jiného než obyč. jádrové. Ani nějaké mýdlové vločky nemůžu nikde objevit.Dnes jsem koupila náhodou v prodejně bio potravin levandulové 100% olivové.Ještě sháním perkarbonát sodný, prý zázrak na skvrny, i na toalety.
A jakou dáváš sodu? prý je pelší krystalická, ta prášková může zanechávat skvrny.
Pokud máte někdo se slizem větší zkušenosti, napište mi prosím na mejl Lubik5@seznam.cz. Ahojte

9 Mia =) Mia =) | Web | 4. února 2012 v 13:41 | Reagovat

Palma kokos voní hezky, i obyč jelen. Taky jsem chtěla marseilské mýdlo, ale nikde není.
Na mé první pokusy jsem měla sodu od AVY, až při druhém připravování jsem zjistila, že je silnější než krystalická. Teď jsem si koupila krystalickou sodu od Luxonu - jsou to takové hrudky. Dříve jsem to dávala k prášku, no nevím, jak to půjde rozpouštět v kbelíku.
Místo aviváže dávám jablečný ocet s vodou, včera jsem koupila bylinný a je to paráda.
Jinak s mýdlovým slizem jsem spokojená, peru všechno, i tmavé. K prášku se už asi nevrátím.
M.=)

10 chodskypesarina chodskypesarina | E-mail | 26. února 2012 v 18:10 | Reagovat

Tak jsem sehnala marseilské mýdlo v TETě, Savon marseille...no, vůně nic moc, - s tekutým Formilem s vůní marseilského se to nedá srovnat... Ale pere to v pohodě, i s tím myji plouvoucí podlahu a umyvadlo s vanou.

11 Mia =) Mia =) | Web | 26. února 2012 v 19:03 | Reagovat

[10]: Takže zůstanu u Jelena a u Palmy, díky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama