Sobota ve znamení dobrot

4. února 2012 v 19:45 |  Čáry máry
Je sobota večer, mrzne až praští. Dnes jsem nic moc netvořila. Bylo třeba udělat trochu pořádek doma a dodělat rozdělanou práci.
Ale vlastně ano: dnes jsme měli samé dobroty. Na řádění v kuchyni a v teple za kamnama - to teda bylo v těch mínus dvaceti to pravé ořechové.


Už o půl deváté ráno to u nás vypadalo takhle. Jó, vyspala jsem se do růžova. =) Když mě netlačí čas, kouzlím v kuchyni moc ráda.




Tento Skorochorvatský chlebík hraje u nás jednoznačně prim. Když do něj dám domácí vajíčko, jakože teď slepice chuděrky zmrzlé bohužel nenesou, je nádherně žluťoučký. ♥




Víkendová buchta: tentokrát zvítězil perník s višněmi.
1 vejce
150g cukru
300ml mléka
350g hl. mouky
100ml oleje
balíček prášku do perníku
višně bez pecek (já měla s peckama; samozřejmě mi do těsta jedna spadla; hledání jehly v kupce sena; ale našla jsem! )
bílá poleva (zbyteček od Vánoc)





A k obědu jsme dostali chuť na fazolovou omáčku.
Uvařila jsem si zeleninový vývar z mrkve, petržele a bobkového listu. Do něj jsem zamíchala dvě plechovnky fazolí ve slaném nálevu (které jsem propláchla), přidala domácí klobásky, smetanu, zahustila, ochutila, osmažila vejce a nakrájela chlebík. Pro někoho možná nic moc, ale my jsme nenároční. Naštěstí! Na labutí krky - to bych neměla energy. ☼




Ááá, úplně se mi zbíhají sliny...
Jinak se s Vámi pro dnešek loučím, jdu do hajan, choroba mrška se mě zatím stále drží.
M.=)
 


Komentáře

1 Šavrda Šavrda | Web | 4. února 2012 v 20:27 | Reagovat

Tak Mio, prvně bych ti chtěla popřát brzké uzdravení (jsem na tom stejně, i mě si bacil našel :-( ).
Tu váhu, jo? Tak tu váhu máme také, akorát  místo tmavé hnědé (?) my máme svěrlejší modrou, miska má stejnou barvu. ;-)
Jůůůůůů, perník a ke všemu s višněmi! Mňam! Tak hlavní je, že jste si pochutnali. ;-) Jídlo vypadá velice velice lákavě. :-)

2 Ella Ella | Web | 5. února 2012 v 7:32 | Reagovat

Jo v takovem mrazu je opravdu nejlepsi byt v kuchyni u kamen a delat dobrutky :-D  ;-)  :-)

3 Alis Alis | Web | 5. února 2012 v 10:39 | Reagovat

Ahoj Mio, moc Tě zdravím :-) Samé dobrůtky jsi nám nachystala :-)  :-) Domácí chlebík prostě nemá konkuremci. Zrovna mám jeden taky v troubě :-)  :-) Brzy se uzdrav!!!

4 Petra Petra | Web | 5. února 2012 v 21:00 | Reagovat

Ahoj Mio, předně ti přeji brzké uzdravení! Dobrůtek jsi vyvařovala teda dostatek, to ti povím...Zaujaly mě domácí klobásky - děláte své? Máš osvědčený recept? My se na klobásky chystáme, tak zjišťuju a sonduju osvědčené receptíky:-)

5 Mia =) Mia =) | 7. února 2012 v 6:47 | Reagovat

[4]: Klobásky dělá taťka od manžela, my pak už jen ochutnáváme a papáme. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama