Boloňské špagety

21. dubna 2012 v 21:27 |  Čáry máry
Jeden z mých oblíbených receptů. S domácí zeleninou a kopou sýra. Mňam! ♥

200g mrkve
250g celeru
1 cibule
300g mletého masa
sůl, pepř, majoránka, oregano
2 rajčatové protlaky
kečup
sýr na posypání






Mrkev, celer a cibuli nastrouháme. Mleté maso opečeme na tuku. Pak přidáme zeleninu, trošku podlijeme a dusíme zhruba dvacet minut. Podušenou směs okořeníme, přimícháme protlaky a ještě vaříme zhruba dalších dvacet minut. Podáváme nejlépe se špagetami a hroooomadou sýra.
Já koupila tentokrát nějaké zvláští špagety, placaté, připomínaly to spíš dlouhé nudle do polévky. Ü




 


Komentáře

1 Šavrda Šavrda | Web | 22. dubna 2012 v 9:50 | Reagovat

Miuš, krása! ;-) My máme také moc rádi boloňské špagety, je to opravdu mňamka, ale ty tvoje musely být ještě chutnější, když jsi měla zeleninu přímo ze zahrádky. ;-) Takový luxus my už nemáme. :-( Mívali jsme ty nejlepší mrkvičky od babičky, ty byly tak slaďoučké a šťavnaté, že jako děti jsme babičce málem vždy záhonek s mrkvemi snědly dříve, než z nich babička mohla něco uvařit. :-D
Tak tedy Dobrou chuť! :-)

2 Jitu =) Jitu =) | Web | 22. dubna 2012 v 11:01 | Reagovat

[1]: Tyhle domácí už nebyly. Zásoby došly. Ale už se těším, až budou nové. 8-)

3 Radek Radek | 22. dubna 2014 v 12:16 | Reagovat

Tyhle domácí jsou http://spagety-testoviny.blog.cz/1312/bolonske-spagety

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama