Šumavská bramboračka

30. dubna 2012 v 20:58 |  Čáry máry
Tato polévka se sice v originále jmenuje úplně jinak, ale vzhledem k tomu, že jsem poopravila dodané receptury, vylepšila jsem i její název. Vařím ji moooc ráda, připomíná mi léto a také dovolenou na Šumavě. ♥ Vzpomínala jsem ji zde už několikrát, ale nemůžu se dopátrat, zda už je tu i recept. No nevadí, vkládám dnes. Když tak si ji ho přečtete znovu, opakování - matka moudrosti. ☼




brambory
mrkev
žampiony
máslo
pepř, sůl, kmín
smetana


Očištěnou mrkev a žampiony nakrájíme na kousky, osmahneme na másle a ochutíme solí, pepřem a kmínem. Poté přidáme nakrájené brambory, dolijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí. Poté zalijeme smetanou, trošku zahustíme a dochutíme. Podáváme s chlebem.
Já tuto polévku dělám tak hustou, že nemusím řešit druhý chod. Ü
Nejlépe chutná s čerstvě upečeným chlebem z domácí pekárny, na který jsem dnes jaksi zapomněla. Ale chlebík z mrazáku nahřátý nad samou polévku chutná taktéž báječně.





 


Komentáře

1 Alis Alis | Web | 1. května 2012 v 7:40 | Reagovat

Ahoj Mio, bramboračka je sice trochu netradiční, ale musí být chuťově úžasná :-)  :-)

2 Šavrda Šavrda | Web | 1. května 2012 v 9:57 | Reagovat

S tímto receptem jsi udělala velikou radost mé mamince. Ona bramboračku miluje, ale nenašla nikde recept na tuto šumavskou. Když byla malá, tak jim jí často vařila babička (mamky maminka). A mamča říkala, že lepší bramboračku snad nikdy nejedla. Tak se strašně těší, až si jí uvaří. ;-)
Takže ti mooooooooc děkujeme a přejeme dobrou chuť! ;-)

3 Jitu =) Jitu =) | Web | 1. května 2012 v 15:33 | Reagovat

[1]: Je ohromnááá a u nás velice oblíbená.

[2]: Tak ať se povede! Určitě to bude stát za to. 8-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama